Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Valdinararelationer.se

Välkommen till Våldinärarelationer.se, en sida för yrkesverksamma inom våld i nära relationer. Sidan drivs av VKV, som är Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer.

VKV skapar, samlar och sprider kunskap. Vår främsta målgrupp är hälso- och sjukvården samt tandvården inom Västra Götalandsregionen.

Bild på vårdpersonal

Tand-, hälso- och sjukvård

Här har vi samlat information riktad till dig som arbetar inom tand-, hälso- och sjukvården: information om våld, att anmäla och att dokumentera.

Bild på böcker

Utbildning

VKV:s utbildningar vänder sig till alla anställda inom den hälso- och sjukvård samt tandvård som Västra Götalandsregionen finansierar.

Bild på hjälpkort för våldsutsatta vuxna

Material

Här hittar du material som VKV tagit fram, till exempel frågeformulär, handbok, affischer och hjälpkort. Du hittar även blankett för orosanmälan.

Bild på fyra händer som håller i glödlampor

Utvecklingsprojekt

VKV driver utvecklingsprojekt som ska leda till förbättrade metoder och samverkan när tand-, hälso- och sjukvården möter patienter. Här finns våra projekt samlade, såväl pågående som avslutade projekt.

Forskning

VKV har i uppdrag att initiera och bedriva forskning med anknytning till den kliniska verksamheten. Här kan du läsa mer om VKV:s forskning och forskare, samt hitta Genväg till forskning, artiklar och rapporter.